"Nu-mi lipsește nimic... doar fericirea". Răspunsul dezarmant al unui copil întrebat ce își dorește de Paști

Data actualizării: Data publicării:
copil intrebat ce isi doreste de pasti
"Nu-mi lipsește nimic... doar fericirea". Răspunsul dezarmant al unui copil întrebat ce își dorește de Paști. FOTO: Captură Digi24

Sărbătorile nu sunt la fel pentru toți copiii. Deși toți așteaptă cadouri, unii nu le primesc niciodată. Digi24 a primit vizita a 30 de copii din Corbeanca. Ei au vrut să vadă cum arată o televiziune. Provin din familii care trăiesc în condiții extrem de grele, în case care nu sunt racordate la rețele de apă sau curent electric. Sunt copiii din spatele vilelor care au făcut localitatea celebră, cei pe care nu îi vede nimeni.

"Nu-mi lipsește nimic... doar fericirea". Este răspunsul dezarmant al lui Dănuț, la întrebarea ce îi lipsește. Și ca el sunt mulți.

Îndrăznesc cu greu să spere că ar putea să primească de Paște cadouri, iar dorințele lor sunt spuse cu timiditate. Unii își doresc un iepuraș de ciocolată, o minge sau păpuși.

Oana Grigorescu, coordonator al Centrului Educațional Corbeanca: "Sunt familii pentru care curentul, apa și căldura sunt niște rarități și toate acestea se întâmplă la 24 de km de București. Au nevoie de o masă caldă zilnic, de alimente de bază, dulciuri, produse sanitare, cărți, jocuri."

Pentru câteva minute, copiii au uitat de toate problemele.

Cristiana Mateoiu, director la Fundația Inovații Sociale "Regina Maria": vSunt copii care nici măcar wc în curte nu mai au. De obicei, surorile mai mari, adică în clasa a cincea, a șasea, devin mame pentru copiii mai mici.v

În Corbeanca există un centru educațional, care îi ajută cu strictul necesar.

Cristiana Mateoiu: "Ei ar trăi în continuare mâncând cartofi cruzi ca în ziua în care nu aveau butelie și se distrau spunând că seamănă cu merele și sunt interesante și bune".


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri