O învățătoare care a împrumutat 2000 de euro de la părinții elevilor și i-a pierdut la jocuri de noroc a fost suspendată

Data publicării:
femeie ia ceva de pe raft
O învățătoare care a fost acuzată de furt și de pierderea banilor unor părinți ai elevilor la jocurile de noroc a fost suspendată și ar putea fi exclusă din învățământ. Foto: captură video

O învăţătoare din Râmnicu Vâlcea a fost suspendată şi este la un pas de a fi exclusă din învăţământ. Conducerea școlii a strâns o lungă listă de acuzații, de la furt din magazine până la dependența de jocuri de noroc. Părinții spun că dascălul a împrumutat de la ei bani pe care i-a pierdut în sălile cu jocuri. Situația nu este nouă, dar abia acum au fost depuse și plângeri.

Pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu o femeie care fură o jucărie dintr-un mall din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea.

Femeia a fost recunoscută. Este învăţătoare la o clasă a IV-a. După acest incident, părinţii copiilor au început să se plângă. I-au reproșat acesteia comportamentul faţă de copii iar unii i-au spus directorului că i-au împrumutat cel puţin 2.000 de euro, bani pe care au aflat că i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.

Ana Ivănescu, părinte: “Sunt mulţi părinţi care nu vor să spună, dar mulţi o să spunem. Am convins un tătic care a dat 1.000 de euro”.

Reprezentanţii şcolii ştiau de 4 ani că femeia este dependentă de jocurile de noroc. A fost de patru ori şi în comisia de disciplină, din alte motive: absențe de la ore, limbaj nepotrivit la adresa elevilor și furtul banilor din fondul pentru manuale auxilare. Banii au fost înapoiați de soțul învățătoarei, care a primit până acum doar sancțiuni financiare.

Ion Gheorghinaru, director Școala nr. 13: “Niciunul dintre părinţi nu avea curajul să vină să depună o plângere în care să spună ce se întâmplă. Şi în condiţiile acestea, doar pe vorbe nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice. Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu nişte articole care nu o să îi facă cinste niciodată”.

Sunată de reporterii Digi24, învăţătoarea nu a vrut să răspundă acuzațiilor.

Comisia de disciplină a școlii urmează să ia o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri