Orașul în care câinii merg în autobuz cu bilet

Data publicării:
cainele in autobuz

Stăpânii câinilor plătesc doi lei pentru ei şi alţi doi lei dacă vor să călătorească însoţiţi de animalele de companie. Trebuie să respecte şi alte reguli.

„Trebuie să se orienteze la urcarea în mijlocul de transport la o distanță mai accesibilă de persoane care să nu stea în jur pe o rază de un metru, să nu se întâmple incidente”, spune Radu Dascălu, controlor la Compania de Transport Public din Cluj-Napoca.

„E o măsură bună. Cum îi bagă și la întreținere să plătească și bilet”, spune un călător.

„Numai să nu fie aproape unde sunt copii. O distanță între copii, mai ales, că ei sunt mai sensibili”, spune un alt clujean.

Nu sunt însă cu toții de aceeași părere. „Nu sunt de acord. Sunt animale”, este opinia unui alt călător.

Noul regulament înlocuiește un statut vechi de peste 20 de ani al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca.

„Pentru prima dată avem accesul permis pentru câinii de companie în mijloacele de transport în comun, dar în condiții extrem de clar stabilite: un singur animal per călătorie, obligatoriu trebuie să composteze bilet pentru animal”, spune Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.

Regulamentul aduce însă și amenzi usturătoare pentru stăpânii de câini care nu respectă noile reguli. Controlorii îi pot amenda cu 100 de lei pe cei care nu plătesc şi biletul animalului. Iar cei care urcă în mijloacele de transport aglomerate, unde nu există suficient spaţiu, pot fi amendaţi cu 500 de lei. Noul regulament va fi aplicat 18 luni, după care se va face o analiză a efectelor sale. Reglementări similare există în Viena şi Roma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri