Pacienți înghesuiți în același pat, în spitalul din Bârlad. Explicația găsită de managerul unității medicale

Data publicării:
spital barlad
Foto: Facebook/Telu Gorbanescu

După imaginile revoltătoare surprinse de un pacient în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, noi fotografii arată o situație la fel de scandaloasă și la Bârlad. În secția de Boli Interne - compartimentul Cardiologie, pacienții sunt înghesuiți într-un singur pat, scrie publicația Vremea Nouă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sunt internat în spitalul municipal Bârlad, pe secţia cardiologie. E de strigăt la cer. Suntem trataţi cu maximum de iresponsabilitate”, a declarat unul dintre pacienți.

Purtătorul de cuvânt al spitalului dă vina pe echipa de gardă de la spital, care a preferat să îi pună pe pacienți câte doi în pat, deși existau paturi libere în saloanele pentru femei.

„Am verificat, cu doamna manager, si asa era, doi bolnavi stãteau în acelasi pat la salonul 6. Vina este a echipei de gardã din acea noapte, care nu a tratat corespunzãtor o problemã ivitã, si anume: se aflau internati mai multi bãrbati decât femei. La saloanele de femei erau paturi libere si în loc sã aducã un pat la salonul 6 sau sã ducã bolnavul într-un salon unde erau paturi libere, s-a preferat sã fie înghesuiti doi într-un pat, ceea ce nu este corect. Managerul a dispus un control la Cardiologie, pentru a identifica cine se face vinovat de situatia jenantã în care au fost pusi cei doi pacienti, între timp situatia fiind reglatã. Fiecare pacient are patul sãu, nu existã doi într-un pat. Vom lua mãsuri, asta e clar”, a declarat Adrian Gheorghiu, pentru Vremea Nouă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri