În timpul guvernării de stânga a PSD, numărul milionarilor din România s-a dublat în 2019 față de 2018

Data actualizării: Data publicării:
guvernul dancila

România și-a dublat numărul de milionari față de anul trecut. Dar numai două persoane din topul bogaților au averi de peste 500 milioane dolari.

Potrivit unui studiu al băncii elvețiene Credit Suisse, citat de Profit.ro, numărul românilor cu o avere estimată la peste un milion de dolari a crescut la peste 30 de mii persoane la mijlocul acestui an, față de 15.980 de persoane în iunie anul trecut.

Este o creștere de aproape 100% în doar un an. Totodată, numărul românilor cu o avere cuprinsă între o suta de mii de dolari și 1 milion de dolari aproape s-a triplat, de la 385 de mii de persoane la 1,11 milioane de persoane, în același interval analizat. Dacă mărim suma, vedem cum scade numărul de bogați.

Doar 22 de români au o avere estimată între 100 și 500 milioane de dolari. Iar în vârful topului, vedem că au reușit să ajungă doi români, ce au estimate averi de peste 500 milioane de dolari fiecare.

Anul trecut erau trei, dar se pare că unuia i-a mai scăzut valoarea.

Ne uităm și spre avuția netă a românilor. Vedem și aici un plus, dar destul de modest. Aceasta a urcat la 668 miliarde de dolari la mijlocul acestui an, de la 667 miliarde de dolari în iunie 2018.

În ceea ce privește distribuția avuției private, aproape o treime dintre români, 29,8% au o avere mai mică de 10 mii de dolari, 62,9% au o avere estimată între 10 mii și o sută de mii de dolari, 7,2% între o sută de mii și un milion de dolari, iar 0,2% au averi de peste un milion de dolari.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri