Sari la conținut
News Alert

Concursul „Cea mai frumoasă faţadă”. Care sunt premiile

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus, marţi, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un proiect de hotărâre privind organizarea, prin intermediul ARCUB, a concursului „Cea mai frumoasă faţadă”, prin care municipalitatea să premieze cetăţeanul care are cea mai îngrijită curte sau cel mai aranjat balcon. Premiile ar consta în bani, obiecte de grădinărit sau reduceri de taxe şi impozite locale.

blocuri

Este un proiect care se referă la înfrumuseţarea oraşului Bucureşti, la ecologizarea acestuia. Prin acest proiect dorim să-i încurajăm, să-i stimulăm pe cetăţeni, pe asociaţiile de proprietari şi pe reprezentanţii societăţilor comerciale ai firmelor să participe la acest proiect de ecologizare şi înfrumuseţare a oraşului, demarând, prin intermediul ARCUB, un concurs în premii constând chiar în bani şi anumite obiecte de grădinărit. Acest concurs se va referi la cea mai frumoasă faţadă, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din Bucureşti, cea mai frumoasă fereastră. Mă refer, concret, la faptul că cetăţenii pot să amenajeze curtea, spaţiul verde din faţa blocului, din faţa biroului în care lucrează, ferestrele şi balcoanele”, a spus primarul Capitalei, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a adăugat că, printr-un „stimulent” pe care îl vor primi cetăţenii din partea Primăriei, aceştia se vor ocupa „cu mai multă atenţie de propriile balcoane, clădiri, faţade, ferestre”, luând exemplu din capitalele europene în care autoritatea locală îi încurajează pe cetăţeni să păstreze curăţenia.

De asemenea, Firea a mai spus că într-o şedinţă CGMB viitoare va propune un proiect referitor la concursul „Cea mai frumoasă faţadă”, prin care câştigătorii concursului să primească inclusiv reduceri de taxe şi impozite locale.

Cred că există foarte mult bun gust în rândul cetăţenilor şi dorinţă de a face Capitala mai frumoasă, iar acest lucru trebuie să-l facem împreună, demarând acest proiect pe care astăzi (marţi, n.r.) îl vom dezbate”, a mai spus primarul.