Taximetrişii din zona Gării de Nord din Bucureşti, amendaţi de poliţie

Data publicării:
detaliu lampă taxi
Polițiștii au verificat în weekend 51 de taxiuri. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Poliţiştii locali au dat amenzi de 14.500 lei unor taximetrişti care activează în zona Gării de Nord din Bucureşti.  Conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, în decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, în seara zilei de joi, poliţişti locali, alături de Poliţia Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport a 35 de taxiuri, iar 14 şoferi au fost depistaţi cu nereguli.

Cele mai frecvente nereguli constatate: lipsa staţiei radio de emisie - recepţie şi neprezentarea documentelor necesare desfăşurării activităţii de taxi, informează Agerpres.

Pentru încălcarea Legii taximetriei şi a HCGMB 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei.

Ca măsuri complementare, inspectorii au dispus reţinerea a cinci autorizaţii taxi, iar într-un caz au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reţinerea atestatului.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, pe toată durata săptămânii, seria de acţiuni tematice în vederea respectării HCGMB 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, a legislaţiei referitoare la interzicerea fumatului în incinta unităţilor de alimentaţie publică, precum şi a respectării normelor de protecţie sanitară. Valoarea amenzilor aplicate, în ultimele cinci zile, a fost de peste 140.000 de lei, se mai arată în comunicat.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri