Tren de călători, deraiat după ce a lovit un TIR. Doi oameni au murit

Data publicării:
tren deraiat

ACTUALIZARE 18.58 Mecanicul trenului a murit, după ce medicii au încercat să-l resusciteze minute în șir. 

ACTUALIZARE 17.34 Intervenție cu elicopterul după accident. Încă nu se știe când va fi reluat traficul feroviar. Mecanicul trenului este în stare gravă. 

Vineri, un TIR a lovit garnitura, după ce a ignorat semnele de circulație. Trenul a ieșit de pe șine, în urma impactului. Accidentul s-a produs la aproape 20 de kilometri de gara Bacău. Traficul feroviar pe ruta București – Suceava este blocat. Pasagerii care se aflau în primul vagon au fost răniți mai grav.  Aceștia sunt evaluați de personalul medical. 

Pasagerii sunt foarte speriați și așteaptă acum ca autoritățile să le asigure transportul până la gară. Vagoanele sunt avariate.

Eram în ultimul vagon, trenul a izbit un TIR și l-a rupt în două. Ne-am speriat și a început să se cutremure vagonul. Am coborât imediat și am rămas pe marginea căii ferate. Așteptăm să vină cineva să ne ajute”, a spus Alexandru Șotropa, unul dintre călători, la Digi24. „Lumea era în regulă, dar a fost șocul. Au venit mașinile ambulanței și pompierii”, a mai spus călătorul. 

Șoferul TIR-ului a murit

Alexandru Balica, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a spus la Digi 24 că ar fi vorba de o coliziune între un tren și un autotir, iar șoferul autotirului a murit la impact. „Conform datelor furnizate de echipajele de la fata locului, ar fi vorba de o coliziune intre un tren si un autotir. Acesta din urma a parasit calea ferata fiind incendiat. Adica in momentul de fata a ars. Șoferul autotirului a murit la impact. În rest, trenul nu a deraiat. Personalul din interiorul trenului a fost evacuat fara probleme. Echipajul SMURD e la fata locului, evalueaza situația, investigheaza fiecare persoană. În cazul in care va fi indeitificată o persoană cu leziuni, va fi preluata si transportată în cel mai scurt timp la unitatea spitaliceasca. La fata locului s-a deplasat si o autospeciala cu apa si spuma, dar interventia e in desfasurare”, a spus Balica la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri