VIDEO. Căprioară salvată de un polițist, după ce a fost lovită de o mașină

Data actualizării: Data publicării:
caprioara politist

Un pui de căprioară lovit de o maşină a primit o nouă şansă la viaţă graţie unui poliţist. Agentul a găsit ciuta în agonie pe marginea drumului şi i-a dus-o unui vânător, s-o îngrijească, până ce va fi eliberată din nou în natură.

Întâlnire emoţionantă dintre puiul de căprioară şi salvatorul său. Căprioara, de numai câteva luni, a fost lovită de un şofer, care apoi a abandonat-o pe marginea drumului, în zăpadă. Era aproape îngheţaţă când a fost găsită de agentul principal George Filip.

Puiul de căprioară a fost găsit aseară de către agentul de poliţie şi adus aici în localitatea Băiuţ, la maestrul de vânătoare care l-a băgat în grajd şi l-a îngrijit. Iar în această dimineaţă, medicul veterinar a venit şi i-a făcut un tratament, iar acum puiul se simte bine”, relatează Cătălin Vlăsceanu, reporter Digi24.

Familia provizorie spune că, odată vindecat, puiul de căprioară se va întoarce în pădure.

Am crezut că nu va supravieţui, pe moment. L-am luat într-o pătură, l-am adus acasă, l-am băgat la centrală, l-am ţinut la centrală până dimineaţă. Am văzut că dă semnă de voiciune şi deja când m-am dus dimineaţă la el se ridicase în picioare”, spune maestrul de vânătoare Ioan Burzo de la Ocolul Silvic Maramureş.

Oamenii legii îl caută acum pe şoferul care a fost la un pas să omoare ciuta.

Probabil a vrut să traverseze, că se văd şi urmele, vedeţi aici, cum a vrut să traverseze drumul. Avem foarte multe animale sălbatice pe zona asta”, spune agent principal Georgel Filip de la IPJ Maramureș.

Dacă va fi găsit, şoferul vinovat riscă să îşi piardă permisul pentru că nu a anunţat accidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri