VIDEO. Ziua în care transportul e gratuit în București

Data actualizării: Data publicării:
170130_WIFI_RATB_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Probleme la plata biletelor de călătorie în Bucureşti. Ieri, cine a încercat să plătească o călătorie a fost taxat dublu, iar ulterior sistemul s-a blocat complet. Reprezentanţii RATB spun că vina nu este a lor şi că vor remedia problema. Până atunci, bucureştenii se plimbă gratuit oriunde în oraş.

Înregistrare cu camera ascunsă:

-Nu merge?

-Cine ştie, tată?! Zice că e inchis. N-am umblat noi, tataie, la el, nici nu ne interesează, dacă mă crezi. De ce? Păi de ce să mă intereseze?

-Păi nu aveţi?

-Nu şi nici nu vreau să am.

-De ce?

-Păi de ce să am? N-am. Eu sunt un, cum se zice mă... un cetăţean civil şi alea, alea şi dacă vreau să te controlez pe tine, te controlez acum. Vrei să te controlez? Te controlez acum. Iţi arăt eu. De la primarie, uite! Te controlez acum (arată legitimaţia de la Primăria Bucureşti).

Cu legitimaţii de la Primăria Capitalei, dar fără card RATB, aşa călătoresc doi bucureşteni cu tramvaiele din Micul Paris.

-Iartă-ne pe noi că noi am venit de la muncă. Am consumat şi noi o berică, o alea, alea...de la muncă.

Şi chiar dacă ar fi avut card RATB, tot degeaba. Taxatoarele nu au funcţionat toată ziua. Mesajul pe care îl afişau era unul scurt: Serviciu închis!.

Mai mulţi bucureşteni s-au plâns însă că au fost taxaţi aproape dublu pentru o călătorie.

Zilele acestea vom urmări în fiecare dimineaţă la ieşirea parcului dacă prin verificare se ia tot 1 leu 30 să nu mai fie această problemă, iar cei care au avut şi li s-au luat 2 lei 50, la ghişeele noastre cu cardul de pe care s-au luat banii se identifică şi se restituie suma care a fost luată”, spune Adrian Sorin Mihail, directorul RATB.

Reprezentanţii RATB spun că vina nu le aparţine.

„De ceva zile au fost probleme în sistemul nostru de taxare, probleme care aparţin firmei care îi face mentenanţa”, spune Adrian Sorin Mihail.

Până la rezolvarea problemei, bucureştenii vor călători gratuit cu transportul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri