Ziua Internațională a Autismului. Mai multe clădiri din țară au fost luminate în albastru

Data publicării:
02042013 autism

Această zi este marcată în fiecare an pe data de 2 aprilie, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară. Scopul este acela de a atrage atenţia asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de autism.

Daria este o fetiță care suferă de autism. În Romania, ca ea sunt aproximativ 5.000 de copii. Pentru părinţi, fiecare zi este o luptă, dar ei încearcă să facă tot posibilul pentru ca fiica lor să ducă o viaţă normală. 

Pentru a putea să se integreze în societate, copilul cu autism are nevoie de terapie încă din primii ani de viață, pentru a învăţa cum să interacţioneze mai uşor cu cei din jurul lor. „Copilul meu este înscris în școală, este la clasa zero, merge la o școală normală, cu însoțitor, lucrurile evolueaza foarte bine”, a subliniat mama Dariei. 

În această noapte, şi Teatrul Naţional şi Arcul de Triumf vor fi luminate în albastru. Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită pentru data de 2 aprilie de Organizaţia Naţiunilor Unite, în urmă cu cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri