SUA apreciază ajutorul dat de România pentru combaterea pandemiei Covid-19

Data publicării:
ro us army
Foto: Facebook / Alabama National Guard

Consilierul pentru securitate naţională al vicepreşedintelui Statelor Unite a apreciat ajutorul acordat de România pentru combaterea pandemiei printr-o misiune militară medicală în Alabama, informează Ambasada României la Washington într-un comunicat de presă.

Joseph Keith Kellogg Jr., consilierul vicepreședintelui american Mike Pence, a avut o convorbire telefonică cu ambasadorul român George Maior, care a subliniat faptul că misiunea personalului român reprezintă o dovadă de solidaritate care relevă importanţa acordării de expertiză în perioade dificile, precum cea generată de pandemia noului coronavirus.

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno-americane, reflectat atât în convorbirea recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump cât şi de cooperarea română-americană în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit comunicatului.

Convorbirea a mai abordat cooperarea în perioada post-pandemie, în special modalităţi de avansare a priorităţilor comune de pe agenda bilaterală în domeniile securităţii, energiei, cooperării economice, precum şi evoluţii regionale.

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale se află în SUA, în această perioadă, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Personalul MApN oferă sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se informează cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri