Iohannis l-a numit pe Maior ambasador și în Yemen. Fostul șef al SRI este ambasadorul României în Iordania

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - GEORGE MAIOR - AUDIERE
George Maior, fostul șef al SRI. Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru acreditarea lui George Cristian Maior în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențial al României în Yemen. George Maior este din 2021 șef al misiunii diplomatice române din Amman. Pe lângă acesta, șeful statului a acreditat-o și pe Gențiana Şerbu, în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Kenya.

Astfel, conform sursei citate, şeful statului a semnat luni următoarele decrete:

"Decret privind acreditarea doamnei Genţiana Şerbu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kenya, precum şi în calitate de reprezentant al României pe lângă UNON, UNEP şi UN-HABITAT, cu reşedinţa la Nairobi;

Decret privind acreditarea domnului George Cristian Maior, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Haşemit al Iordaniei, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Yemen, cu reşedinţa la Amman".

Din 2015 în 2021, George Maior a fost ambasador al României în SUA, ulterior, în mai 2021, acesta a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Iordania.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri