Video Sunt în desfășurare 457 de percheziții la traficanți de droguri și de persoane. E cea mai mare acțiune de acest fel din ultimii ani

Data actualizării: Data publicării:
Anchetatorii și forțele de ordine participă la perchezitii
Imagini de la perchezitii. FOTO: Facebook Politia Română

Cea mai mare operațiune contra grupărilor de trafic de persoane și de droguri din ultimii ani este în desfășurare miercuri dimineață. Polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în aceste infracțiuni.

Au apărut și primele imagini de la operațiunile în care au fost găsite sume importante de bani și droguri.

Anchetatorii spun că în dosar este vorba de un prejudiciu de milioane de euro.

Astfel, miercuri dimineață, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, participă la 47 de acțiuni operative, care vizează activitatea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Sunt vizate grupări infracționale din Arad, Timiș, Călărași și Constanța. 

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Sunt vizate fapte de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, transmite DIICOT.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri