Sute de angajați de la Petromidia Năvodari nu au mai intrat la lucru. Oamenii protestează și cer salarii mai mari

Data actualizării: Data publicării:
oameni care protesteaza
Sute de angajați de la Petromidia Năvodari nu au mai intrat la lucru. Oamenii protestează și cer salarii mai mari. FOTO: Captură Digi24

Aproximativ 300 de angajați ai rafinăriei Petromidia din Năvodari protestează marți dimineață și cer salarii mai mari. Oamenii s-au adunat spontan pe platoul din fața rafinăriei și spun că nu se vor întoarce la muncă până când nu vor primi un răspuns la cererea lor.

La protest participă 300 de angajați dintre cei 2.000 ai rafinăriei. 

Un lider de sindicat al angajaților rafinăriei a declarat pentru Digi24 că protestul spontan a fost declanșat după discuția pe care sindicaliștii au avut-o ieri cu administrația pe tema salariilor.

Sindicalistul a spus că oamenii au venituri de aproximativ 3.000 de lei, bani despre care afirmă că sunt puțini pentru a întreține o familie. Potrivit acestuia, munca este una dificilă și periculoasă, el făcând referire la evenimentele care pot avea loc în timpul activității.

"La ultima discuție de ieri, cu administrația pentru creșterea salariilor, administrația ne-a spus că ne vom mai întâlni în februarie pe această temă. Au spus că le vor da oamenilor o primă de 1000 de lei la final de an, pentru fiecare lună până în martie. Le-am comunicat oamenilor și ei nu au mai vrut să intre la muncă.

Cei care au fost de noapte au rămas în continuare la serviciu, oamenii au vorbit între ei, unii protestează, alții muncesc.

E o mișcare spontană. De două săptămâni, oamenii vor un răspuns ferm de la administrație privind salariile. Îl așteptăm pe directorul general cu un răspuns.

Dacă ai o mișcare spontană e greu să o controlezi", a declarat sindicalistul.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri