Traian Băsescu: Acum îl putem lua și pe Putin la Deveselu, să vadă

Data actualizării: Data publicării:
traian-basescu-fb

În contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, scutul antirachetă de la Deveselu se dovedește un element important de securitate în regiune, crede Traian Băsescu. Într-o intervenție la Digi24, fostul șef al statului a spus că scutul ar putea fi folosit dacă Iranul va ataca un aliat al Statelor Unite.

Acum îl putem lua şi pe Putin la Deveselu, să vadă că sistemul de acolo e orientat în primul rând pentru a preveni lovituri ale Iranului.

În momentul de față a devenit mai actual ca oricând scutul, că o nevoie de securitate, nu doar pentru România, ci pentru toată regiunea pe care scutul o protejează. Să sperăm că în curand va fi gata şi investiţia din Polonia, ceea ce va genera securitate în aproape toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că scutul ar putea fi folosit în contextul în care Iranul ar dori să dea o lovitură unui aliat al SUA: „Să lovească SUA e foarte greu. Dar ar putea să-i dea prin cap nevoia de a-şi arăta capabilităţile militare, încercând să lovească un aliat al SUA.

În ceea ce ne priveşte, nu există dubii că România e aliat al SUA”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri