Tabloul electric de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara a fost schimbat după 60 de ani. Manager: Riscam oricând un incendiu

Data publicării:
spitalul victor babes timisoara
Tabloul electric de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara a fost schimbat după 60 de ani. FOTO: Facebook Spitalul Victor Babes

Tabloul electric principal al Spitalului "Victor Babeș" Timișoara a fost schimbat după 60 de ani, iar procedura a durat 15 ore. În tot acest timp, ISU Banat a preluat alimentarea spitalului printr-un generator de mare putere. Decizia a fost luată de conducerea unității sanitare, după ce mașina ISU, cerută săptămâna trecută, a fost retrasă din curte.

Pentru înlocuirea tabloului electric a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unității sanitare pe timpul schimbării panoului de curent.

"Înlocuirea tabloului electric principal era esențială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit și instalația să ia foc. A fost o operațiune complicată, care a necesitat multă atenție și expertiză.

Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluțiile propuse de specialiștii de la Universitatea Politehnica Timișoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanț energetic, o evaluare a sistemului electric, și au apreciat că este necesară schimbarea acestuia.

Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este și suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow și de ventilație non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric", spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului "Victor Babeș" Timișoara.

Cât timp sunt pacienți internați în număr mare, care nu pot fi mutați, o lucrare de reabilitare completă a rețelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat. Există un proiect de modernizare a Secției de Terapie Intensivă, care nu poate fi însă pus  din cauza pandemiei.

Noul tablou electric include diferențiale de tensiune, un întrerupător general de 1000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferențial, care au o siguranță si o sensibilitate mărite la fluctuațiile de curent, și mai multe siguranțe cu un amperaj cuprins între 40A și 100A.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obținuți cu ajutorul fundației Spitalului "Victor Babeș", a mai spus Cristian Oancea.

Operațiunea de înlocuire a tabloului electric a fost supravegheată de un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De teama unui incendiu, medicii de la Spitalul "Victor Babeș" Timișoara au cerut săptămna trecută ca în curte să fie permanent o mașină a pompierilor.

Autospeciala cu apă și spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari a ajuns miercuri la spital.

Două zile mai tîrziu a fost retrasă, după ce șeful DSU, Raed Arafat, a spus că nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri