Toate școlile din Ilfov se închid la recomandarea DSP. Incidența infectărilor în județ a trecut de 15 la mie

Data actualizării: Data publicării:
profesor in clasa la scoala online
Ore la școala online. Foto: GettyImages

Toate școlile din Ilfov se închid începând de luni, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Măsura a fost dispusă după ce incidența în Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. În județ sunt localități unde rata infectărilor a trecut de 20 la mie.

UPDATE 14.30. DSP Ilfov își depășește atribuțiile când cere trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pentru 14 zile, iar solicitarea făcută este în afara cadrului legal, spune ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 13.00. Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov, a declarat la Digi24 că recomandarea a fost făcută pentru 14 zile, începând din 18 octombrie.

Recomandarea vizează doar școlile, nu și grădinițele și creșele, a spus el.

Măsura de închidere a școlilor s-ar putea prelungi, dacă situația o va impune.


Fiecare unitate școlară va convoca o ședință pentru a lua această decizie.

DSP Ilfov a trimis către toate școlile din județ o adresă oficială în care a recomandat ca orele să treacă în online.

Potrivit celor de la DSP a fost o recomandare pe care ei au făcut-o în condițiile în care rata infectărilor continuă să crească accelerat. ISJ Ilfov a fost de acord.

În Ilfov, incidența a trecut de 15 la mia de locuitori. În unele localități, rata infectărilor a trecut de 20 la mie. Spre exemplu, în Corbeanca este de 21,75 la mie. În Domnești, o altă localitate cu incidență ridicată, aceasta e de 19,05 la mie.

În prezent, școlile pot decide singure dacă trec sau nu cu toate orele în online sau rămân deschise.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că în Ilfov 17 şcoli au făcut solicitări pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică și că alte opt unităţi de învăţământ au activitatea suspendată cu avizul DSP.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri