Un bărbat din Gorj a descoperit șase brățări tracice din aur îngropate la 30 de centimetri în pământ

Data actualizării: Data publicării:
detector de metale
Descoperire făcută cu detectorul de metale în judeţul Harghita. Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat a descoperit șase brățări tracice de tezaur într-o zonă împădurită din județul Gorj, informează Gazeta de Sud.

Gabriel Betej este pasionat de căutări cu detectorul de metale și a povestit pentru sursa citată că a găsit brățările sâmbătă după-amiază, într-o zonă împădurită din apropiere de sediul Primăriei Prigoria. Brățările erau îngropate la o adâncime de 30 de centimetri.

„Este o pasiune de câțiva ani de zile. Am ieșit cu detectorul sâmbătă după-amiază. Nu am căutat prea mult. După aproximativ zece minute, am auzit semnal foarte puternic. Am săpat și am găsit aceste brățări din aur. Se aflau cam la 30 de centimetri. Totul ține de noroc și nu e prima dată când merg în zona respectivă. Le-am găsit lângă un pârâu plin de gunoaie. Este aproape de casă și la câteva sute de metri de sediul Primăriei Prigoria. Nu pot să exprim în cuvinte ce am simțit. Am intrat puțin în panică. Șocul a fost imens. Am crezut, inițial, că este voeba de un capac sau o cutie de conserve. Semnalul a fost foarte puternic“, a povestit Gabriel Betej pentru GDS.

Brățările din aur au fost predate Muzeului Județean de Istorie Gorj.

„Obiectele vor fi inventariate, clasate și expuse. Fac parte din categoria „tezaur“. Este una dintre cele mai importante sau chiar cea mai importantă descoperire arheologică din județul Gorj, dacă ținem cont de metalul din care sunt realizate“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri