Valeriu Gheorghiță: Cel mai probabil se va suprapune etapa a doua de vaccinare cu etapa 1, în ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Valeriu Gheorghiță, șeful comitetului național de vaccinare.
Dr. Valeriu Gheorghiță, șeful comitetului național de vaccinare. Foto: Facebook

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o intervenție la Digi24 că se dorește o accelerare a procesului de vaccinare și cel mai probabil în ianuarie se va începe și a doua etapă de imunizare, pentru persoanele vârstnice și cu boli cronice, în pararel cu prima desfășurată în prezent.

Gheoghiță a fost întrebat dacă există un calendar clar stabilit și când ar trebui să se încheie prima etapă de vaccinare, dar și când vor începe a doua și a treia etapă.

"Nu avem un calendar, vorbim însă de o estimare, pentru că lucrurile au loc în dinamică. Trebuie să ne adaptăm în funcție de cum se desfășoară vaccinarea în prezent. Ne dorim o accelerare a procesului de imunizare, să vaccinam în pararel persoanele din categoria principală de risc, care pot să dezvolte forme severe sau critice, adică persoanele care sunt rezidente în centrele medico-sociale, persoanele vârstnice, cu diazbilități, cu comorbidități multiple.

Am putea demara etapa a doua din ianuarie, însă vom analiza acest aspect pe 4 ianuarie", a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Gheorghiță a precizat și că încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

"Eu ma voi vaccina atunci când devine operațional centrul de vaccinare de la Spitalul Militar, adică pe 5 ianuarie", a conchis acesta.

 

 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri