VIDEO. Preot acuzat că a încercat să seducă o minoră chiar în timpul spovedaniei. Fata l-a înregistrat când își declara dragostea

Data actualizării: Data publicării:
biserica din Curcani
Foto: biserica din Curcani. Captură Video

Polițiștii din Călărași verifică un preot acuzat de comportament indecent față de o minoră, chiar la sfânta spovedanie. Preotul slujește la biserica din comuna Curcani și a fost înregistrat când își declară dragostea pentru o copilă de 14 ani. Fata i-a povestit pățania mamei. În ajunul Paștelui, aceasta a sesizat organele de anchetă prin serviciul 112. Cazul a fost adus și la cunoștința Episcopiei Soloboziei și Călărașilor. Acum, comunitatea din Curcani fierbe și așteaptă deznodământul poveștii.

Preot: Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste așa... Nu știu cum să-ți zic... O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ți-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit așa prin biserică și mi-am auzit vorbe că, uite, părintele se uită la fata lui... Poate ai auzit și tu!
Copilă: Am auzit, da!
Preot: Bine, tu ești copil, dar... na. Și-am zis așa, să nu mai mă uit la tine. Dar... totuși. Parcă mă face să mă uit. Nu știu... ochii... Și... acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur așa, adică. Poate voiai să zici ceva și nu ai zis.
Copilă: A, nu!
Preot: Ba da!
Copilă: Nu!
Preot: Ba da, voiai să zici ceva.
Copilă: Nu voiam!
Preot: Sigur?
Copilă: Sigur!

Aceasta este conversația pe care preotul paroh din Curcani a avut-o cu o copilă de școală generală din comună chiar la sfânta spovedanie. Postat pe site-urile de socializare, dialogul dintre preot și copil s-a viralizat rapid și-a pus pe jar comunitatea din Curcani. De la Paște încoace, pe ulițe, la șuetă, la răspântii, părintele îndrăgostit e subiectul favorit de discuție.

Localnic: El e vinovat.
Jurnalist: Care e explicația dumneavoastră?
Localnic: Dacă e popă, e aia... ? Corect? Fiind fata minoră, e clar că preotul ar avea o deficiență.
Jurnalist:  Dar s-a îndrăgostit preotul Cătălin?
Localnic: Probabil! Asta-i treaba lui! Eu l-aș sancționa.
Localnic: Dacă aș fi părintele acelei fete l-aș... Nu l-ar mai cunoaște nici SMURD-ul.
Localnic: Dacă ar fi fiica lui, să se ia altcineva de ea, cum ar fi? Cum i-ar veni?
Localnic: Cum ar reacționa?
Localnic: Acum hai s-o luăm corect, nu? N-am nimic împotrivă nici cu unul, nici cu altul. Dar gândiți-vă că, atâta timp cât e o fată, o minoră, n-are nici 15 ani...
Jurnalist:  Mai aveți încredere să vă trimiteți soțiile la spovedanie, la biserică, la preotul Cătălin?
Localnic: Nu cred! Nu! Nu!

Localnică: Nu-i e rușine? Atunci de ce mai vine la biserică? Păi situația e dureroasă! Tragică vreau să zic! Eu l-aș da afară, l-aș dezbrăca și l-aș duce direct acolo, la... Ca să învețe lecția. Știți unde!
Jurnalist: Unde, doamnă?
Localnică: La mititica, să zic așa.

Localnic: Fata, când s-a dus să se spovedească acolo... Că el a mai avut o tentativă d-asta, altădată, cu fata asta!
Jurnalist: Preotul?
Localnic: Așa spune lumea, satul... Eu vă spun ce-am auzit! Iar când a spovedit-o acum, sâmbăta trecută, fata, dacă a știut, a avut telefonul și l-a pornit. Și ăla a început să... ce-a discutat, ce-a spus... E vocea lui. Așa că... Păi, frate, păcat. Că a obținut și el un post aici. Că să ocupi un post de ăsta durează mult... Care are bani dă, care nu... Uite, acum dă cu piciorul la toate alea.
Localnică: Păcat, că noi la părintele ăsta ne spovedim.
Jurnalist: V-ați spovedit la... ?
Localnică: Da, da!
Jurnalist: Dar nu v-a spus că vă iubește și pe dumneavoastră?
Localnică: Nu, nu! Păi nu vrea d-astea bătrâne!

Am vrut să aflăm și părerea primarului. Nu l-am găsit în momentul vizitei. Secretara primăriei ne-a transmis însă clar și scurt: „Și noi suntem la fel de... cu gura căscată, când am auzit ce s-a întâmplat Primăria n-are cu ce să vă ajute. Mergeți la preot!”

La biserică, poarta deschisă, ușa închisă. La streașină, steag de doliu, clopotul, mut. Nu l-am găsit. Din respect pentru familie, n-am încercat să-l contactăm și acasă. Până la finalizarea verificărilor demarate deja de Poliția Călărași, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al instituției, am ales, de asemenea, să protejăm identitatea și intimitatea copilei și a familiei sale. Polițiștii au semnalat cazul și Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri