BNR a redus dobânda de politică monetară

Data publicării:
BNR -Mediafax Foto-Octav Ganea

Actualizare 16:10 BNR a făcut o evaluare și a anunțat că noul mod de calcul al accizelor se va simți în prețuri, care vor crește cu 0,2%, începând cu anul viitor.  

În şedinţa de azi, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,0 la sută pe an de la 4,25 la sută începând cu data de 6 noiembrie 2013, se arată în comunicatul BNR.

Tot azi s-a decis gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar și menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Decizia BNR a fost comentată la Digi24 de Mircea Cosea, analist economic. „Sunt două semnale importante: un semnal de actor important al economiei românești și un actor care are mai multă gândire prospectivă decât Executivul, un actor care pe parcursul timpului a reușit să mențină un echilibru în economia românească, pe de altă parte este o dovadă că domnul guvernator a intrat în campanie electorală”, a spus analistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri