Viitorii proprietari ai Sidex Galați vor dublarea producției. În 1988 ea de patru ori mai mare

Data publicării:
sidex

Viitorii posibili proprietari ai combinatului siderurgic de la Galaţi au în plan majorarea capacităţii de producţie cu un milion de tone pe an, până la patru milioane de tone în 2021-2022, au anunţat la sfârşitul săptămânii reprezentanţii grupului britanic Liberty House.

Grupul face parte din Alianţa GFG, un conglomerat de companii din industria energetică, minieră, metalurgică, logistică şi de servicii financiare, cu afaceri globale de 15 miliarde de dolari şi un efectiv de angajaţi de circa 14.000 de persoane, potrivit cursdeguvernare.ro.

Tranzacţia ar majora capacitatea de laminare totală a Liberty House la peste 15 milioane de tone pe an. Grupul a convenit achiziţionarea topitoriilor integrate principale ale ArcelorMittal de la Galaţi, România şi Ostrava din Republica Cehă, precum şi laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia.

Comisia Europeană urmează să analizeze planurile noilor investitori de la Sidex Galați, după ce ArcelorMittal a fost nevoit să renunțe la mai multe unități din Europa pentru a putea cumpăra un important obiectiv din Italia.

Oficialii Liberty House şi-au mai arătat intenţia de a investi în producţia primară de oţel şi în cea de rulouri laminate la cald, în cursul unor întâlniri cu reprezentanţi ai echipei de management şi ai sindicatelor de la Galaţi. Maximul producției Sidex a fost atins în 1988 când s-a situat la un nivel de peste 8 milioane tone produse siderurgice. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri