Cum va fi ajutată industria turismului. Ministrul Virgil Popescu a anunțat măsurile care se vor lua

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Economiei, Virgil Popescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit la Digi24 despre pachetul de măsuri care se vor lua pentru a ajuta industria turismului, în prezent cea mai afectată de pandemie.

"Pentru hoteluri gândim un program de sprijin. O să lansăm niște proiecte speciale pentru hotelieri. Să le reducem costul cu energia electric, prin granturi 100% să le reducem costurile cu energia electrică.

Dacă vom impune niște reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii si proprietarii de restaurante și baruri o să facem un pachet de finanțare în așa fel încât să nu fie pe cheltuiala lor aceste costuri.

Va trebui să facem niște proceduri. De exemplu, ca acea distanță socială la mese să fie respectată trebuie o procedură care nu trebuie încălcată, iar mesele să nu fie foarte apropiate, să fie panouri despărțitoare. Probabil vom avea niște ghiduri, niște reguli pe care să le știe toată lumea pentru a putea fi respectate.

Vrem să facem un pachet de ajutor pentru reducerea costurilor hotelierilor, acele capacități fotovoltaice, și pachet pentru capitalul de lucru. Granturi prin care să își finanțeze amenajarea spațiului în vederea primirii turistului.

Suntem în contact permanent cu Ministerul Sănătății să vedem când s-ar putea redeschide turismul. Sper ca în iulie și august să se poată face turism de litoral în România.

Avem un pachet de 1 miliard de euro pentru IMM. Din acest pachet va fi alocat și pentru industria turismului. Este cea mai lovită industrie, împreună cu transportul de persoane. Trebuie să avem grijă să o repornim în siguranță pentru turiști", a explicat Virgil Popescu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri