De la zero. Un incubator de afaceri se va deschide la Cluj

Data publicării:
incubator

Din vară, zece companii recent înfiinţate de antreprenori tineri se vor muta în incubatorul de afaceri construit la marginea Clujului cu 9 milioane de euro atrase de la Uniunea Europeană.

Asigurăm pregătirea pentru antreprenorii care fac parte din start-urile respective să îşi creeze un stil, un set de aptitudini prin care să intre în contact cu diferiţi întreprinzători”, spune Istvan Gaspar, coordonatorul proiectului.

Între campusul din Cluj-Napoca şi cele din Occident nu vor exista prea multe diferenţe. Firmele care au în spate idei suficient de bune cât să îşi câştige prezenţa în incubator vor beneficia de mai multe facilităţi. Pentru spaţiile ocupate vor plăti o chirie modică. Foarte mici vor fi şi cheltuielile de întreţinere.

În primul rând ne referim la servicii suport operaţionale gen recepţie, primirea corespondenţei, distribuţie, servicii de pază şi protecţie, monitorizare video, anti-incendii, climatizare, parcări”, a declarat Mircea Miheştean, directorul comercial al incubatorului.

În acelaşi timp, firmele vor primi şi consultanţă juridică şi financiară, iar incubatorul care le va găzdui va încerca să le facă vizibile. Antreprenorii selectaţi vor avea parte de promovare pe diverse platforme.

În felul acesta creşte şansa ca micile firme să găsească investitori şi să facă rost mai rapid de finanţare. Pentru început vor fi acceptate în incubatorul de afaceri de la Cluj doar firme creative şi de IT. Acestea vor fi alese de o comisie formată atât din specialişti IT, cât şi oameni de afaceri şi antreprenori.

Va evalua în primul rând un plan de afaceri să spunem standard, va discuta şi va evalua inovativitatea business-ului pe care doresc să îl propună. Pot să fie firme nou înfiinţate, dar pot să fie şi firme cu o vechime mai mică de doi ani de zile”, spune Alexandru Coroian, director general al incubatorului.

Cei din spatele acelui proiect speră că în cei trei ani petrecuţi în campus, firmele vor reuşi să se pună pe picioare şi vor putea să aibă în continuare propriul sediu şi propria strategie de afaceri. Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani un oraş cu un spirit antreprenorial foarte dezvoltat.

Este pe primul loc în ţară, chiar şi peste Bucureşti, la numărul de SRL-uri debutante, acel tip de societăţi concepute în urma unui program guvernamental de încurajare a tinerilor oameni de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri