Sari la conținut

Ministrul Energiei, avertisment pentru liderii politici din Gorj

 

Victor Grigorescu, ministrul Energiei: „Complexul Energetic Oltenia este într-o zonă sensibilă s-au întâmplat multe lucruri acolo, schimbări de management, au existat cercetări în dosare răsnătoare. Eu cred că acest lucru îl veţi vedea continuând în perioada următoare, nu este un caz singular”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul avertizează: „Remarc presiunea continuă și încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia. Nu au nicio şansă”.

„Observ citind presa locală că unii lideri politici din teritoriu au și găsit deja o persoană potrivită pentru preluarea conducerii Complexului Energetic Oltenia. Acești politicieni locali își închipuie, probabil, că dacă așa au funcționat lururile până acum, o să le meargă în continuare cu presiuni și intimidări. Dar aș fi curios dacă pot indica un articol de lege care le permite acest gen de interferență?

Acum vreo trei săptămâni, când Ministerul Energiei a criticat conducerea de la CEO, unii lideri din Gorj nu știau cum să se mai îngrămădească să îi ia apărarea deși discuțiile aveau legătură cu lipsa unor rapoarte și evaluări tehnice. Remarc presiunea continuă și încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia. Nu au nici o șansă, dar continuă să construiască piste false și tensiuni pentru un eventual capital politic.

De situația proastă a mineritului românesc se fac vinovați într-o măsură enormă factorii locali care au crezut că aceste Complexuri Energetice le aparțin. Au făcut ani de zile presiuni, au făcut jocuri politice, au creat false probleme sociale ca să poată acționa după bunul plac. Aceste companii trebuie să fie depolitizate complet pentru a le salva. Putem face zeci de eficientizari în aceste companii, dar dacă nu înlăturăm factorul nociv nu vom reuși să le facem funcționale.

Aș vrea să fie clar: avem toleranță zero în ceea ce privește corupția. Nu avem nicio ezitare în a-i înlătura din funcții de conducere pe cei care se fac vinovați de acte de corupție. Singura noastră datorie e să facem lucrurile corect, eficient și, mai ales, legal”, a scris ministrul Energiei.