Fabrica Volkswagen de 1,3 miliarde de euro va fi construită în Turcia sau nu va mai fi construită deloc

Data actualizării: Data publicării:
logo volkswagen vw

Grupul Volkswagen nu ia în considerare alte țări în loc de Turcia pentru noua sa fabrică multibrand, potrivit unor surse citate de Autonews.com.

Decizia de construire a fabricii din Turcia este în continuare suspendată și va rămâna la acest stadiu până în luna februarie, au declarat surse apropiate discuțiilor pentru publicația Automobilwoche. Sursele care stau la baza anunțului au spus că grupul german nu se gândește să schimbe locația fabricii.

Volkswagen a ales Manisa, o localitate aflată la 40 de kilometri de Izmir, pentru fabrica multibrand de 1,3 miliarde de euro, însă a decis să nu facă anunțul oficial după ce Turcia a intervenit în Siria.

Fabrica din Manisa urma să intre în activitate din 2022, unitatea de producție având o capacitate maximă de 300.000 de mașini pe an.

Bulgaria, România și Serbia au sperat că Volkswagen va alege o altă locație, după ce Consiliul de Administrație VW a decis să amâne anunțul investiției din Turcia în urma criticilor atrase la nivel internațional de intervenția din Siria.

Dacă Volkswagen decide să renunțe la fabrica din Turcia, producția menită pentru această unitate ar urma să fie mutată la fabrica grupului din Bratislava, Slovacia.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri