Turcia pierde fabrica Volkswagen de 1,3 miliarde de euro, pentru care a fost luată în calcul și România. Nemții aleg Slovacia

Data publicării:
Emissions Falsification Scandal Rocks Volkswagen

Grupul auto Volkswagen AG va muta producţia vehiculului său Passat şi a modelului  Skoda Superb la fabrica sa din Bratislava, Slovacia, după ce, iniţial, a vrut să producă cele două maşini în Turcia, a informat marţi publicaţia The Slovak Spectator.

Investiţia grupului german va fi mult mai ridicată decât se aştepta Guvernul premierului Igor Matovič. Nu se ştie dacă vor fi produse şi vehicule electrice la Bratislava, a informat o altă publicaţie slovacă, Denník N, potrivit Agerpres.

În iulie, Executivul de la Bratislava a semnat un memorandum cu reprezentanţii VW, sugerând o investiţie de 500 de milioane de euro, dar recentele informaţii indică o investiţie de un miliard de euro.

Suma a fost menţionată de Herbert Diess, directorul general al Volkswagen, într-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche. El a confirmat majorarea producţiei la fabrica din Slovacia.

În iulie, Volkswagen a anunţat că renunţă la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi în contextul pandemiei de coronavirus.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie în valoare de 1,3 miliarde euro urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

Presa slovacă susţine că printre motivele pentru care VW a ales Slovacia se află măsurile de stimulare a investiţiilor promise de Guvern şi promisiunea autorităţilor de la Bratislava de a construi o instituţie care să-i pregătească pe angajaţi şi să le îmbunătăţească competenţele.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri