Angajaţii din Finanţe ameninţă că pleacă spre sectorul privat

Data publicării:
greva-finante-salarii

Angajații sunt nemulțumiți, printre altele și pentru că nu primesc tichete de vacanță, și spun că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, vor părăsi sistemul bugetar.

greva-finante-salarii

Sursa foto: observatorulph.ro

Angajaţii din Finanţelor Publice ameninţă că vor înceta să impulsioneze colectarea banilor la buget, dacă nu le cresc salariile, nu li se acordă tichete de vacanţă şi nu se deblochează promovările din sistem, semnalează Sindicatul Naţional Finanţe Publice într-o luare de poziţie trimisă luni Economica.net.

Dacă nu li se rezolvă revendicările, angajaţii din Finanţe vor pleca masiv din sistem, atrag atenţia sindicaliştii. 

Sindicaliştii din Finanţe solicită:

  • deblocarea promovărilor pe post în cadrul sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor;

  • prevederea în buget a sumelor necesare acordării tichetelor de vacanţă;

  • egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim impus de lege;

  • luarea în considerare a solicitărilor SindFISC cu privire la legea salarizarii unitare: nivel de salarizare de bază decent, în funcţie de importanţa socială a muncii prestate, acordarea de sporuri, asigurarea protecţiei juridice pentru angajaţii care îşi asumă riscuri deosebite în desfăşurarea activităţii institutionale.

"Pentru noi nu au fost prevăzuţi niciodată bani în buget pentru acordarea de tichete de vacanţă, la noi s-au blocat promovările, pentru noi nu se acordă niciun fel de sporuri la salariul de bază, la noi nu s-au egalizat salariile de bază la nivelul maxim impus de lege şi hotărârea CCR", semnalează Sindicatul Naţional Finanţe Publice.

Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, sindicaliştii din Finanţe ameninţă cu exodul specialiştilor din sistemul bugetar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri