Grupul MOL va produce 50.000 de litri de dezinfectant pe zi într-o unitate destinată lichidului de parbriz

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus dezinfectant ID134238_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Grupul petrolier ungar MOL a anunţat miercuri că una dintre facilităţile sale a fost reconvertită pentru a produce dezinfectant lichid, în ideea de a ajuta la combaterea răspândirii coronavirusului, informează Agepres, care citează Reuters.

Directorul de operaţiuni de la MOL, Peter Ratatics, a declarat la o conferinţă de presă că facilitatea de la Almasfuzito, vestul Ungariei, va produce 50.000 de litri de dezinfectant lichid pe zi. Până acum această facilitatea a produs lichid pentru curăţarea parbrizului autovehiculelor.

De asemenea, MOL va începe să producă dezinfectant la facilităţile sale din Croaţia şi Slovacia pentru a acoperi necesităţile pieţei locale.

Potrivit cifrelor oficiale, Ungaria are 226 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus şi 10 decese. Luni, premierul Viktor Orban i-a informat pe parlamentari că Guvernul de la Budapesta analizează o carantină la nivel naţional pentru a combate virusul.

În România, MOL deţine un număr de 218 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri