Particularii vin la târgurile imobiliare ca să scape de vilele de lux

Data publicării:
17112012 20m 20imobiliare 20lux-33929

Chiar cu pădure în spatele casei și fereastra dormitorului cu priveliște spre lac, costurile cu întreținerea unei locuințe cu opt camere și șapte băi sunt mari pentru oricine. După ce au căutat un an de zile cumpărător, proprietarii au găsit o metodă nouă: caută clienți la târgurile imobiliare.

„Vilă la 1,3 milioane de euro se vinde doar casa la prețul acela și un hectar și jumătate din teren, plus diferența până la șase hectare contra cost. Sunt făcute înainte, finisaje foarte scumpe”, spune Cristina Dorobanțu, intermediar al unui proprietar de vilă.

Împart pliante potențialilor clienți

De multe ori, cei care vor cu orice preț să vândă casa, se ocupă personal de problemă.

„Se întâmplă să vină proprietarii pentru a împărți pliante și fluturași și pentru a răspunde la întrebările potențialilor cumpărători”, explică Adina Pațilea, organizator al unui târg imobiliar.

Pe de altă parte, dezvoltatorii au venit și ei cu idei noi ca să atragă clienți. Au adus la târgul imobiliar o mostră din blocul construit.

„O grosime undeva la 36 - 37 de centimetri compusă dintr-o cărămidă eficientă. Un apartament făcut din materiale ieftine are un preț, un apartament făcut din materialele ăstea are un preț mai bun pentru că merită”, a a detaliat Gabriel Joițoiu, dezvoltator imobiliar.

Diferențe nesemnificative de preț

Pentru alții, strategia de vânzare a rămas prețul. Însă reducerea este de doar 5% față de începutul anului, recunosc vânzătorii, și până la urmă diferența nu prea există.

„Prețul este la fel, e același lucru. Chiar dacă valoarea apartamentului a scăzut, datorită cursului euro tot acel apartament îl pot cumpăra”, argumentează Adrian Preda, reprezentant al unui dezvoltator.

Apartamentele noi cu două camere au prețuri ce variază între 50.000 și 90.000 de euro, în funcție de zona unde sunt construite, dar și de anul construirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri