Prețul petrolului a scăzut la minimul ultimelor 5 luni pe fondul noilor restricții și a alegerilor din SUA

Data actualizării: Data publicării:
sonda petrol
Foto: Guliver/Getty Images

Prețul petrolului a scăzut, luni, la minimul ultimelor 5 luni, pe fondul noilor măsuri de restricție anunțate în mai multe state europene și odată cu creșterea îngrijorărilor în legătură cu impactul celui de al doilea val al pandemiei, scrie BBC.

Lockdown-ul impus în țări precum Marea Britanie, Franța sau Germania, a amplificat temerea că cererea de petrol va scădea.

Prețul petrolului este influențat și de alegerile din SUA, dar și de îngrijorări privind o nouă criză economică.

Prețul țițeiului Brent a scăzut la un nivel minim de 35,74 dolari pe baril, nivel la care nu a mai fost de la sfârșitul lunii mai.

Prețul Brent, principalul punct de referință pentru prețul petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Prețul țițeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, scăzând cu 7% luni până la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Temerile privind alegerile prezidențiale puternic contestate din această săptămână și absența stimulării fiscale continue a SUA au dus la o perspectivă economică sumbră.

China rămâne cea mai optimistă piață de creștere economică din acest an.

Cel mai important importator de țiței din lume a declarat luni că își va crește cota pentru 2021 cu 20% pentru companiile nestatale.

Anunțul a fost făcut după ce activitatea din sectorul fabricilor din China a crescut în cel mai rapid ritm de aproape un deceniu, iar cererea internă, de asemenea, a crescut.

Partenerii noștri