Contractul pentru centura oraşului Mihăilești, reziliat. Ce a găsit ministrul pe şantier, la o vizită inopinată

Data actualizării: Data publicării:
lucrari la autostrada
FOTO: Agerpres

Ministrul Transporturilor s-a enervat că a găsit doar o mână de muncitori pe șantierul care trebuia să fie de acum doi ani centura orașului Mihăilești. În acest context, Răzvan Cuc a cerut rezilierea contractului.

autostrada drum in lucru lucrari agerpres
Ministrul Transporturilor s-a enervat că a găsit doar o mână de muncitori pe șantierul care trebuia să fie de acum doi ani centura orașului Mihăilești. În acest context, Răzvan Cuc a cerut rezilierea contractului. FOTO: Agerpres

Decizia a fost luată după ce reprezentanții MT și CNAIR au constatat că pe șantierul variantei ocolitoare Mihăilești, stadiul fizic a ajuns la doar 30% iar utilajele și muncitorii lipsesc, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017, anunţă Compania de Drumuri, într-un comunicat.

După finalizarea procedurilor de reziliere, lucrările vor fi reluate de CNAIR în regie proprie.

Contractul pentru construcția variantei ocolitoare a localității Mihăilești, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A și Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcții SRL.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum național configurat la 4 benzi, include construcția a două intersecții tip giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 și DJ 412A.

Construcția acestui proiect, cofinanțat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai CNAIR S.A i-au mai cerut și cu alte ocazii antreprenorului să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri