Gabriela Firea vrea ca barierele CFR de la Petricani și Andronache să nu fie coborâte la orele de vârf

Data actualizării: Data publicării:
bariera cfr
Un semafor CFR de pe DN 7 a blocat traficul rutier timp de 30 de minute fără să treacă niciun tren. Foto cu caracter ilustrativ

Primarul Capitalei spune că o parte din vină pentru traficul sufocant o au barierele CFR care sunt coborâte la ore de vârf, formându-se astfel coloane de mașini. Gabriela Firea vrea modificarea mersului trenurilor şi spune că a făcut o solicitare în acest sens către ministerul Transporturilor.

Barierele CFR din zonele Petricani și Andronache le testează uneori nervii șoferilor.

Șofer: Se creează un trafic infernal, acum sunt și lucrări, așteptăm și 40 de minute.

Șofer: Întotdeaua am prins-o pe final, uite acum am venit și vine și trenul... ne încurcă pe toți o barieră dacă ne grăbim.

În zonele respective ar urma să fie construite pasaje. Este o promisiune făcută de Primăria Capitalei în urmă cu mai mulți ani. Studiul de fezabilitate a fost deocamdată doar pentru pasajul Andronache.

Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2: „Primăria Sectorului 2 a realizat în trecut un pasaj, cel de la Pipera, împreună cu Primăria Voluntari și luăm în considerare ca în viitor, dacă cei de la Primăria Capitalei nu vor începe aceste lucrări necesare, să cerem să le realizăm noi”.

Până atunci însă, municipalitatea are o altă idee, să modifice mersul trenurilor, astfel încât la orele de vârf, barierele să nu mai fie coborâte.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „O altă sursă de trafic intens sunt barierele CFR coborâte la vârfurile de trafic. Mă refer la Petricani și Andronache. Am trimis o scrisoare și am fost contactată de către ministrul Transporturilor. Sunt convinsă că va găsi o soluție pentru ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, adică dimineața între 6.30 - 9.30 și după-amiaza între 16.30 – 19.30”.

Ministrul Transporturilor nu a precizat până în acest moment dacă ia în calcul această variantă.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri