Grevă la metrou, joi dimineața. Orele între care nu va circula niciun tren

Data actualizării: Data publicării:
oamenii asteptand metroul pe peron
Greva la metrou ar putea avea loc joi dimineața

Greva de avertisment la metrou va avea loc joi dimineața, când trenurile nu vor circula deloc între orele 04:00 și 06:00 dimineața. Sindicaliştii vor salarii majorate cu cel puţin 21%, condiţii de lucru mai bune şi mai mult personal pentru reparaţii şi intervenţii. Dacă solicitările nu le vor fi aprobate de conducerea Ministerului Transporturilor, angajaţii sunt decişi să declanşeze greva generală la metrou. Ultima grevă generală la metrou a fost în 2009 şi a durat două zile.

aglomeratie metrou digivox
Greva la metrou ar putea avea loc joi dimineața

O grevă generală la metrou ar paraliza tot traficul din București, în condițiile în care trenurile ar fi oprite între orele 04:00 și 16:00.

Vineri, negocierile dintre sindicaliști, Metrorex și Ministerul Transporturilor s-au încheiat fără un acord.

„Am convenit ca joi dimineață între ore 4 și 6 să facem greva de avertisment, urmând ca, dacă în 48 de ore nu se găsește o soluție la revendicările noastre, să declanșăm greva generală. Aceasta se va ține între orele 4 și 16:00, întrucât legea ne obligă să asigurăm o treime din programul de lucru pe perioada unei greve generale”, a declarat liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi.

„Nu am ajuns la nicio concluzie până acum, ca atare aducem la cunoștință membrilor consiliului stadiul în care ne aflam și după cum s-a votat puțin mai devreme, pentru că au venit membrii, majoritatea aici, poate chiar toți, este clar că se va declanșa greva de avertisment joi dimineața, între 4 si 6, și probabil urmează să vă anunțăm cu exactitate, luni, greva generală,  între orele 4 si 16”, a mai spus acesta.

Citește și: Ce salarii au angajații de la metrou

Rădoi spune că solicitările sindicatului sunt majorarea salarială de 21% și ameliorarea siguranței în transportul cu metroul, acest ultim aspect îngrijorând, în cel mai grav mod din ultimii 39 de ani.

Regia de transport a fost de acord cu o majorare salarială de 18%, nivel considerat insuficient de către sindicaliști, spun sursele Digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri