Ministrul Cuc, ironic la adresa constructorului spaniol de pe Lugoj-Deva: Îmi cer scuze pentru tupeul de a le executa garanţia

Data actualizării: Data publicării:
autostrada

A venit, a lăudat și a plecat. Ministrul Transporturilor a făcut o vizită nocturnă pe șantierul autostrăzii A3, din Bihor. S-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor și a spus că antreprenorul român responsabil de proiect e un exemplu pentru alți constructori. Tronsonul de 5,35 kilometri de autostradă dintre localitățile Biharia și Borș ar urma să fie deschis la finalul anului.

De trei luni se lucrează zi și noapte pe șantierul autostrăzii A3, între Biharia și Borș. Zeci de utilaje și peste 250 de muncitori trag tare pentru ca șoseaua de mare viteză, care se va lega de autostrada M4 din Ungaria - și ea în lucru - să fie gata până la finalul acestui an.

Beniamin Rus, reprezentantul constructorului: „Sunt lucrări pe care nu poți să le faci noaptea, noi acum suntem norocoși, s-ar putea ca peste 2-3 săptămâni să nu mai avem fronturi unde să putem să lucrăm noaptea. Sunt lucrări de acuratețe”.

Sosit pe șantier la ora 22:00, ministrul Transporturilor a făcut rapid o trecere în revistă a întregului lot, care măsoară 5,35 de kilometri. S-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor și a continuat războiul cu constructorii străini care au contracte în România.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Lugoj-Deva, impecabil. Biharia-Borș, impecabil, Râșnov-Cristian, impecabil. Culmea, unde sunt antreprenorii români. Într-adevăr, firmele româneşti sunt mult mai serioase faţă de antreprenorii ăştia cu experienţă vastă care, în loc să închidă contracte în termenul contractual de 24, 36 de luni, îl închid în 5-6 ani”.

Tronsonul Biharia-Borș al autostrăzii A3 e construit de o asociere de firme din România și Slovacia

Valoarea contractului este 28,5 milioane de euro, iar termenul de finalizare e august 2020. Antreprenorul încearcă însă să termine mai repede, în condițiile în care autostrada M4 din Ungaria va fi inaugurată la începutul anului viitor.

Răzvan Cuc a vorbit și despre rezilierea contractului cu antreprenorul spaniol care a lucrat la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Această bucată va fi preluată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va termina în regie proprie lucrările rămase de executat.

Răzvan Cuc - ministrul Transporturilor: „Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepția, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanția de bună execuție de 58 de milioane și culmea ne-am mai și permis să le dăm o factură de penalități de 73 de milioane”.

Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva anunţă declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri