Sindicaliştii de la metrou suspendă greva generală care era programată să înceapă miercuri

Data actualizării: Data publicării:
tren de metrou

Sindicaliştii de la metrou suspendă greva generală anunţată să înceapă miercuri. Greva ar fi urmat să se desfăşoare pe perioadă nedeterminată, între orele 4.00 şi 16.00, printre nemulţumirile angajaţilor de la metrou fiind salariile, lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi managementul Metrorex.

tren de metrou

Săptămâna trecută, angajaţii Metrorex anunţau că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, între orele 4.00 şi 16.00. Acţiunea de protest a fost suspendată.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex. 

Joi dimineaţă, sindicaliştii au făcut o grevă de avertisment de două ore. 

Comunicatul USLM:

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm.”

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri