Sindicaliştii Metrorex: Ministrul și directorul pun în pericol călătorii - două trenuri noi, aproape de accident

Data publicării:
metrou

Aproximativ o sută de sindicalişti Metrorex pichetează, marţi, sediul Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de „politica de management” şi lipsa investiţiilor. Sindicaliştii reclamă „probleme din ce în ce mai mari” care pun în pericol siguranţa pasagerilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de sindicaliştii Metrorex, acţiunea de protest de marţi, la care participă aproximativ o sută de persoane, este generată de „politica de management dusă de ministrul Lucian Şova şi de către directorul general Dumitru Sodolescu la nivelul Metrorex”.

„Conform legii, nu avem oamenii pregătiţi pentru a face reparaţiile la trenurile cu care avem probleme. Şi avem probleme din ce în ce mai mari. Avem probleme cu ultimele tipuri de trenuri pentru care a trebuit să modificăm peroanele. Lunea trecută, dacă nu ştiţi, din cauza unei bielete riscam să aruncăm 2.000 de oameni de pereţii subteranului de la metrou şi nu era primul tren, era al doilea, dintre cele mai noi. Acolo sunt investiţiile, acolo merg banii acestei ţări şi nimeni nu răspunde. Trebuie să răspundă într-o bună zi”, a declarat Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

De asemenea, sindicaliştyii se plâng de lipsa investiţiilor şi afirmă că ar fi nevoie de sute e angajaţi pentru a face faţă cerinţelor.

În luna aprilie, USLM a mai organizat un pichet al ministerului, nemulţumiţi de bugetul Metrorex, dar şi de statutul personalului feroviar.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri