Un bitcoin a depășit din nou 10.000 de dolari. Este profitabilă o investiție acum în monede virtuale?

Data publicării:
criptomoneda bitcoin
Bitcoin. Imagine ilustrativă. Foto: GettyImages

Pandemia de coronavirus îi priește celei mai cunoscute monede virtuale. Un bitcoin a depășit din nou zilele acestea valoarea de 10.000 de dolari, după ce de la 1 ianuarie suferise pierderi de 40%.

Atenție, însă, posibil să fie o sabie cu două tăișuri! Specialiștii citați de Forbes atrag atenția că situația s-ar putea schimba brusc, în condițiile în care investitorii ar putea acționa nervos în urma relaxării restricțiilor privind izolarea populației. Pe de altă parte, unii analiști estimează că bitcoinul ar putea să cunoască o apreciere considerabilă spre sfârșitul anului 2020, începutul anului 2021.

Este sau nu recomandat să investim în această perioadă de pandemie în bitcoin sau în alte monede virtuale, care sunt extrem de volatile?

„În 2019, bitcoin a fost declarat una dintre cele mai bune investiții și asta e valabil și dacă privim pe termen lung.

Din 2009 până în prezent, liniar, bitcoin a fost numai în creștere. E o investiție bună, dar noi îndrumăm mereu la prudență.

Oamenii trebuie să se informeze din punct de vedere financiar. Să nu investească toți banii în bitcoin!

Piața se bazează acum și pe emoție, sunt factori care nu pot fi previzionați, pandemia afectează și piața criptomonedelor,” a explicat la Digi24 Marius Morra, expert în criptomonede.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri