82 de bărbați reținuți pentru violarea femeilor care filmau un videoclip. Un ministru din Africa de Sud a plâns în timpul unui interviu

Data actualizării: Data publicării:
politie in africa de sud
Mai multe femei care filmau un videoclip muzical în Africa de Sud au fost violate. FOTO: Profimedia Images

Poliţia din Africa de Sud a reţinut 82 de bărbați în ancheta deschisă după ce mai multe tinere care filmau un videoclip muzical au fost violate. Ministrul Sănătății, care a vorbit despre acest caz a izbucnit în plâns în timp ce făcea declarații.

Poliţia din Gauteng, o provincie din nordul ţării, a precizat că anchetează cel puţin 32 de cazuri de viol.

Unele dintre victime au fost violate chiar și de zece bărbaţi în timpul acestui atac, a declarat ministrul de Interne, Bheki Cele. În anchetă se fac investigații și pentru acuzații de jaf armat.

Vineri, o bandă de bărbaţi înarmaţi a atacat o echipă de filmare în Krugerdorp, o localitate situată la periferia oraşului Johannesburg. Videoclipul era filmat într-o fostă mină, în prezent abandonată. Opt femei, folosite ca modele în videoclip, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, au fost violate.

Poliţia locală afirmă că atacatorii au furat totodată portofele, telefoane mobile şi bijuterii înainte de a fugi de la faţa locului. Poliţiștii au împuşcat doi suspecţi în timp ce aceştia încercau să părăsească locul în care s-a petrecut agresiunea.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat că atacul reprezintă un "incident îngrozitor".

Ministrul Sănătăţii din Africa de Sud, Aaron Motsoaledi, a izbucnit în plâns în timpul unui interviu în care vorbea despre aceste evenimente.

Mai mulţi locuitori din Krugersdorp au declarat pentru postul de televiziune eNCA că trăiesc în frică după acest incident.

Agresiunile sexuale reprezintă o problemă majoră în Africa de Sud. Doar în primele trei luni ale acestui an, Poliţia naţională a raportat 10.818 violuri la o populaţie de 60 de milioane de locuitori. Însă autorităţile centrale consideră că numărul real al violurilor este subevaluat, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate niciodată la Poliţie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri