A fost aprobat vaccinul anti-Covid numărul 2, după cel al rușilor. China a făcut anunțul

Data actualizării: Data publicării:
Cercetător chinez cu o doză de vaccin anti-COVID-19
Vaccinul chinezesc anti COVID-19. Foto: Getty Images

Oficiul de patente al Chinei a aprobat primul vaccin candidat împotriva noului coronavirus. Vaccinul se află în faza III de testare, iar chinezii spun că el ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”, relatează Agerpres.

Vaccinul este dezvoltat de o companie farmaceutică chineză, CanSino Biologics, și de Institutul de Știință Militar din China. El a început să fie utilizat la sfârșitul lunii iunie de armata chineză după o descoperire a unui anticorp.

Conform patentului SIPO, vaccinul a arătat „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”.

Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”. Siguranța şi eficienţa sa trebuie confirmate în faza a III-a, care se desfăşoară în străinătate.

Cercetarea publicată în iulie de revista The Lancet relevă că s-au efectuat teste asupra a peste 500 de persoane, în continuarea primelor teste realizate la sfârşitul lunii mai, care au fost de asemenea pozitive. Este însă nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III-a fază, pentru a confirma dacă vaccinul candidat protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri