„Alegerile ciumei”. Statele Unite au depășit pragul de 5 milioane de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Data publicării:
trump coperta time crop
„Alegerile ciumei”, tema copertei revistei TIME îl înfățișează pe Donald Trump înotând spre Casa Albă într-un ocean de coronavirus Foto: captură TIME

Statele Unite au depășit 5 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Rămân pe primul loc în lume, fiind țara cea mai afectată în această pandemie. Îi urmează Brazilia, cu peste 3 milioane de cazuri.

Pandemia a ucis peste 162.000 de oameni pe teritoriul american, unde curba contaminărilor a intrat într-o creștere vertiginoasă de la sfârșitul lunii iunie. Milioane de americani au rămas șomeri sau riscă să fie evacuați din locuințe din cauza crizei. Președintele Donald Trump a anunțat recent un nou plan de ajutor.

Aflată pe locul doi, Brazilia tocmai a depășit oficial 100.000 de decese cauzate de COVID-19. Este o cifră subevaluată, cred experții. Virusul face ravagii mai ales în favele, cartierele sărace ale marilor orașe.

La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 20 de milioane, iar cel al deceselor a trecut de 700.000. 

De altfel, pandemia va cântări greu și în campania pentru realegerea lui Donald Trump. Tema noii coperte a revistei TIME, care va apărea pe piață la 17 august, îl înfățișează pe actualul președinte american înotând în mijlocul unui ocean de coronavirus.  Președintele american înoată către Casa Albă, iar tabloul se vrea o metaforă a haosului de la Washington, înaintea alegerilor din noiembrie. Coperta a primit și un nume sugestiv: „Alegerile ciumei”. Noul număr al revistei este însoțit de o analiză a modului în care pandemia de coronavirus influențează scrutinul prezidențial din Statele Unite.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri