Antony Blinken merge în Israel: „Această vizită va fi un mesaj de solidaritate şi de susţinere”

Data publicării:
antony blinken
Secretarul de stat american, Antony Blinken merge din nou în Israel. FOTO: Profimedia Images

Secretarul de stat american, Antony Blinken, urmează să efectueze joi o vizită în Israel, în semn de solidaritate, în urma atacului fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas, anunţă marţi Departamentul de Stat, relatează AFP, citată de News.ro.

„Această vizită va fi un mesaj de solidaritate şi de susţinere”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Preşedintele american, Joe Biden, a spus, marți seară, după o convorbire telefonică cu premierul Benjamin Netanyahu, că SUA va sprijini Israelul pentru a da „un răspuns copleșitor” grupării teroriste Hamas.

„Vom rămâne uniți, vom susține oamenii din Israel și ne vom opune terorismului”, a spus Biden.

„Există momente în această viaţă, şi vorbesc la propriu, când răul pur şi simplu nealterat se dezlănţuie în această lume. Poporul din Israel a trăit un astfel de moment în acest weekend”, a spus Biden, potrivit căruia atacurile Hamas asupra Israelului reprezintă „răutate absolută”.

Statele Unite se vor asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru se apăra, a mai spus Biden, anunţând că va cere Congresului să ia măsuri pentru a ajuta Israelul, care are dreptul şi datoria de a răspunde la atacuri.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri