Aproape 200 de kilograme de cocaină, de aproape 9 milioane de dolari, au fost confiscate din mașina oficială a unui primar din Niger

Data publicării:
Agadez
Agadez, Niger, orașul în care s-a făcut captura. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

Polițiștii din nordul statului african Niger au confiscat aproape 200 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 8.7 milioane de dolari, chiar dintr-o mașină oficială a unui primar din țară, relatează CNN.

Primarul și șoferul său, care se aflau în vehiculul încărcat cu droguri, au fost arestați, duminică, la un punct de trecere din orașul Agadez, un important centru al comerțului în această țară.

Conform unui comunicat al agenției locale anti-drog, aproape 200 kilograme de cocaină au fost confiscate în Agadez, însă nu au fost date mai multe detalii.

Africa de Vest, o rută de tranzit pentru traficanții care aduc drogurile din Americade Sud în Europa, a fost scena mai multor capturi importante în ultimii ani.

În octombrie, Senegal a confiscat mai mult de două tone de cocaină pură dintr-o ambarcațiune care se afla în apropierea coastei sale, iar autoritățile din Gambia au confiscat aproape trei tone în ianuarie 2021.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri