Balena care a rămas captivă două săptămâni într-un râu plin de crocodili a reușit să scape

Data publicării:
profimedia-0557612272
Sursa foto: "AFP PHOTO / NORTHERN TERRITORY GOVERNMENT / CAROL PALMER" - Profimedia Images

Balena cu cocoașă care a rămas captivă într-un râu plin de crocodili din Australia a reușit să ajungă în golful Van Diemen, informează CNN.

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când trei balene au ajuns accidental în râul East Alligator din Parcul Național Kakadu. Ele au fost reperate o săptămână mai târziu, potrivit unui purtător de cuvânt al parcului. Două dintre balene au reușit să iasă din râu, însă una a rămas rătăcită în apele pline de crocodili.

Conducerea parcului era îngrijorată de soarta balenei, nu doar din cauza crocodililor, dar și pentru că exista posibilitatea ca balena să se lovească de vreun vas sau să avanseze mai departe în amonte.

Având în vedere dimensiunile sale (16 metri lungime), erau șanse mici ca balena să fie atacată de crocodili, însă aceste șanse creșteau dacă animalul ar fi eșuat în ape puțin adânci.

"După ce-am monitorizat balena în weekend, suntem bucuroși să anunțăm că a reușit să iasă din râul East Alligator și să ajungă în golful Van Diemen", a declarat Feach Moyle, manager al parcului Kakadu. Acesta a adăugat că balena nu este rănită.

Aceasta pare să fie prima dată când un grup de balene a ajuns în râu. După ce balenele au fost observate, autoritățile australiene au impus restricții pe o distanță de 20 de kilometri de la gura de vârsare a râului în amonte.

Cel mai probabil, balene s-au rătăcit în timpul migrației. În fiecare an, între aprilie și noiembrie, pe coasta de est a Australiei apar foarte multe balene. Animalele își petrec vara hrănindu-se, înainte să migreze către ape sub-tropicale pentru a se împerechea și a da naștere puilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri