Belarusul susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană S-300 s-a prăbuşit pe teritoriul său

Data actualizării: Data publicării:
racheta cazuta pe camp
Belarusul susţine că o rachetă antiaeriană ucraineană S-300 s-a prăbuşit pe teritoriul său. FOTO: Twitter

O rachetă antiaeriană ucraineană S-300 a căzut pe teritoriul Belarusului, joi, în timpul unuia dintre cele mai mari atacuri cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei de la începutul războiului.

Racheta lansată de un sistem de apărare antiaeriană S-300 "provenită de pe teritoriul ucrainean" a căzut joi dimineaţă pe teritoriul Belarusului, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării de la Minsk.

Incidentul a avut loc între orele 10 și 11 dimineața (07:00-08:00 GMT) – într-un moment în care Rusia lansa zeci de rachete către Ucraina.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 54 dintre cele 69 de rachete lansate joi dimineaţă de Rusia asupra Ucrainei, a anunţat anterior pe reţelele sociale comandantul-şef al forţelor armate de la Kiev, Valeri Zalujni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit agenției de stat din Belarus, BelTA, racheta care a aterizat în Belarus a venit de pe teritoriul ucrainean. Presa a făcut publică o fotografie cu ceea ce se presupune că sunt părți ale unei rachete S-300, pe un teren agricol, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, nu sunt informații despre posibile victime.

Kievul a folosit sistemul S-300 pentru a intercepta rachetele rusești lansate, în timp ce Rusia pare să folosească rachete S-300 pentru a ataca ținte terestre - analiștii militari estimând că stocurile sale de rachete sunt în scădere.

Belarus a insistat în repetate rânduri că nu participă la război și că nu va participa nici în viitor.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri