Belgia a anunțat măsuri stricte împotriva COVID-19, însă nu își închide granițele

Data actualizării: Data publicării:
belgia, coronavirus, coada, magazine
Foto: Profimedia Images

Consiliul Național de Securitate (CNS) din Belgia va impune măsuri stricte împotriva răspândirii cazurilor de infectare cu coronavirus. Acestea vor intra în vigoare din 18 martie, până pe 5 aprilie, potrivit publicației Le Soir. Astfel, începând de miercuri, se interzic deplasările în afara locuinței, cu excepția deplasărilor spre locurile de muncă și pentru aprovizionarea cu alimente și medicamente.

Astfel, magazinele "neesențiale", barurile și restaurantele se vor închide, însă vor rămîne deschise supermarketurile, farmaciile, chioșcurile de ziare și băncile. Accesul în supermarketuri este limitat la 30 de minute pentru fiecare client.

Cetățenilor li se va permite să meargă la muncă, în cazurile în care lucrul de la distanță nu este posibil, dar lucrul de acasă „trebuie să devină o normă”. Companiile pot primi amenzi usturătoare în cazul în care nu respectă noile măsuri, sau pot fi chiar închise.

De asemenea, adunările publice sunt interzise, excepție făcând evenimentele în familie. Sunt permise activitățil sportive în aer liber, cum ar fi mersul pe jos, jogging-ul sau mersul cu bicicleta doar în compania unui membru al familiei sau al unui prieten și trebuie menținută distanța de 1,5 m între persoane.

Premierul belgian Sophie Wilmes a declarat că frontierele Belgiei nu se vor închide, însă nu sunt recomandate călătoriile în spațiul Schengen fără un motiv întemeiat, potrivit Euronews.

În Belgia au fost confirmate peste 1.200 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre acestea fiind înregistrate 10 decese, potrivit The Brussels Times.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri