Bernie Sanders mai face un pas spre o confruntare cu Donald Trump şi câştigă alegerile primare din Nevada

Data publicării:
Bernie Sanders Campaigns In Texas
Foto: Zuma / SplashNews / Splash / Profimedia

Bernie Sanders a câştigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat din statul Nevada, consolidându-şi astfel poziţia de favorit la nominalizarea drept candidat la preşedinţie, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe locul al doilea în adunările electorale democrate din Nevada s-a clasat, potrivit rezultatelor parţiale, fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Joe Biden.

Sanders a întrunit 47% dintre delegaţiile convenţiilor locale din Nevada, după raportarea rezultatelor din 43% din circumscripţii. Pentru Biden s-au pronunţat 21% dintre reprezentanţi, pentru Pete Buttigieg, fostul primar al oraşului South Bend din statul Indiana - 15%, iar pentru senatoarea Elizabeth Warren - 9%; senatoarea Amy Klobuchar şi miliardarul activist Tom Steyer au înregistrat doar 4% fiecare.

Următoarele alegeri primare vor avea loc în 29 februarie în Carolina de Sud, iar în 3 martie, zi cunoscută ca Super Tuesday se vor pronunţa democraţii din 14 state, care trimit peste o treime din delegaţii la Convenţia Naţională Democrată unde va fi desemnat contracandidatul preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump.

Abia pe 3 martie se va prezenta pentru prima oară în faţa electoratului democrat şi miliardarul Michael Bloomberg, care nu concurează în primele patru state.

Până acum, Sanders a câştigat alegerile în New Hampshire şi Nevada şi a câştigat votul popular în Iowa, fapt ce îl face favorit pentru obţinerea nominalizări Democraţilor în alegerile prezidenţiale din 2020. El a mai candidat şi în alegerile primare din 2016, însă atunci a fost învins de Hillary Clinton.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri