Biletul de adio lăsat în urmă de superstarul sud-coreean care s-a sinucis

Data actualizării: Data publicării:
k pop

Kim Jong-hyun, liderul unei trupe de pop sud-coreean Shineea, s-a sinucis luni, şi a lăsat un bilet de adio în care spune că este "devastat" şi "cuprins" de depresie, scrie AFP, citat de News.ro.

Kim Jong-Hyun, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit luni într-o cameră de hotel din sudul capitalei Seul, a transmis Poliţia. 

O brichetă ardea pe o tigaie - o metodă comună pentru sinucidere în Coreea de Sud, o societate ultracompetitivă, cu cea mai mare rată de sinucidere din lume. 

Prietenul apropiat al lui Kim, muziciana Nain9, a publicat pe Instagram biletul de sinucidere, spunând că a rugat-o să publice mesajul în caz că moare. 

"Sunt devastat. Depresia m-a măcinat încet şi în final m-a cuprins în totalitate", a spus el, adăugând că nu a putut să mai lupte. "Am fost atât de singur. E greu să pun capăt. Am trăit până acum din cauza acestei dificultăţi", a continuat Kim. "Vă rog să-mi spuneţi că am făcut o treabă bună", a implorat, încheind nota: "Ai muncit din greu. Ai trecut prin multe. La revedere". 

Agenţia de presă Yonhap a scris că serviciul de urgenţă a fost alertat luni de sora cântăreţului şi că acesta a fost declarat mort la spital.

Supranumit Jonghyun, el a cunoscut succesul alături de ceilalţi patru membri ai grupului K-pop în 2008. A fost unul dintre compozitorii şi producător al trupei, iar în 2015 a debutat solo.

În plus, Kim Jong-hyun a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce şi-a exprimat opiniile legat de politica guvernului privind educaţia şi susţinerea drepturilor comunităţii LGBT.

Grupul dance-pop Shinee a avut succes şi în afara Coreei de Sud. Trupa a lansat câteva albume şi în limba japoneză şi a vândut 55.000 de bilete pentru un concert pe care l-a susţinut la Tokyo Dome.

În Marea Britanie, site-ul Odeon s-a blocat după un minut de la punerea în vânzare a biletelor pentru apariţia lor la Korean Film Festival 2011 din Londra, iar coreenii au susţinut primul concert în America de Nord anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri