Biroul BBC din India a fost perchezitionat de fisc după ce a difuzat un documentar critic la adresa premierului Narendra Modi

Data publicării:
Protest in London over BBC documentary on Indian PM Modi
Percheziții ale fiscului indian la biroul postului BBC. Foto: Profimedia Images

Fiscul indian a percheziţionat marţi biroul postului BBC de la New Delhi, a declarat pentru AFP un jurnalist al postului britanic, la câteva săptămâni după difuzarea unui documentar critic despre premierul indian Narendra Modi.

Există o descindere a Fiscului în birouri, confiscă toate telefoanele, a declarat jurnalistul. Reprezentanţi ai guvernului indian se aflau în faţa biroului BBC, situat în centrul capitalei New Delhi, pentru a împiedica intrarea sau ieşirea persoanelor.

O procedură guvernamentală se desfăşoară în birou, a declarat un funcţionar, care a refuzat să precizeze numele instituţiei sale, notează Agerpres.

Postul de televiziune britanic a difuzat în ianuarie un documentar în două părţi în care îl acuza pe Narendra Modi că, atunci când era premier al statului indian Gujarat, a ordonat poliţiei să închidă ochii la revoltele interconfesionale din 2002. 

Acel val de violenţe s-a soldat cu cel puţin 1.000 de morţi, dintre care majoritatea din rândul comunităţii musulmane, minoritară în India.

Guvernul indian a blocat mesajele video şi tweet-urile legate în mod direct de documentar, calificându-l la puţin timp după difuzarea sa drept propagandă ostilă şi mizerii anti-indiene.

Grupuri de studenţi au organizat şedinţe de vizionare a documentarului, în pofida interdicţiilor impuse asupra campusurilor lor şi a eforturilor depuse de către guvern pentru a împiedica difuzarea filmului.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri